Skip to content

Onze schoolkantine is goud waard

Een mooie en welverdiende beloning voor de schoolkantine van het Breda College, want onlangs hebben wij de Gouden Schoolkantine Schaal 2021-2022 van het Voedingscentrum ontvangen. De schaal laat zien dat onze school zich inzet voor een gezonde toekomst voor jongeren.

Het Breda College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken.

Op het Breda College bereiden we onze leerlingen voor op een zo zelfstandig mogelijke toekomst. Een gezond voedingspatroon hoort hier bij. Wij zijn dan ook heel trots op het behalen van deze waardering voor onze schoolkantine. En nog veel trotser op onze leerlingen die deze gezonde maaltijden grotendeels zelfstandig bereiden!“, aldus Anne-Marie Gommeren, directeur Breda College.

Toekomst
We hebben de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

De Gezonde Schoolkantine
Om iedereen te laten zien dat we willen blijven bijdragen aan de beweging naar een gezonde toekomst, is er een Ambitieverklaring 2021-2025 getekend. De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum, klik hier voor meer informatie over de Gezonde Schoolkantine.

Beluister hier een interview met Liesbeth de Wijs (vakassistent Horeca) en leerlingen van het Breda College over de Gezonde Schoolkantine.