Skip to content

Elke dag werken onze mensen met hart en ziel in de school. Deze collega’s vertellen waarom.

Manouk Vrijsen, praktijkbegeleider

‘Ik werk al meer dan tien jaar met heel veel plezier bij het Breda College. Het is de leukste baan van de wereld. Momenteel begeleid ik een groep leerlingen bij een inpakbedrijf. Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik leerlingen kan laten zien wat ze al kunnen. 

Ze leren hier veel: hoe gedraag ik me op de werkvloer, hoe werk ik samen? Hoe ga ik om met het werken onder druk? Een voorbeeld is het werken aan de lopende band. Ze zijn supertrots als ze zien dat ze iets kunnen wat ze niet verwacht hadden. We halen er het beste uit wat erin zit.’

Carola Vissers, leraarondersteuner

‘Vanaf dag één was ik enthousiast. De leraar is eindverantwoordelijk, als leraarondersteuner verzorg en help ik de leerlingen. Ik mag ook zelf lessen voorbereiden en activiteiten uitvoeren. Dat kan in de klas zijn, of daarbuiten. 

Ik geef ze een-op-een iets mee waar ze later wat aan hebben. Dat kan het eten met mes en vork zijn, of ze leren hoe het gaat in een winkel. Elk klein stapje is enorm, want het geeft de leerlingen meer vrijheid en zelfstandigheid. Ik ga hier nooit meer weg!’ 

Rianne de Jong, Fasecoördinator Oriëntatiefase

‘We leren de leerlingen kijken naar zichzelf, hun dromen te verwoorden. Doelen te stellen, stappen en ook enorme sprongen te maken. Maar ook fouten mogen worden gemaakt… daarvan kun je leren. Bij het Breda College vieren we successen en zorgen we voor elkaar.

In de brede Oriëntatiefase is veel mogelijk. In een leerlinggesprek kwam bijvoorbeeld de wens naar meer vrienden naar voren. Deze leerling heeft contact gemaakt met een andere leerling. Daarna mocht hij stap voor stap gaan meedraaien in een nieuwe groep. Uiteindelijk is hij het volgend schooljaar volledig ingestroomd in deze groep!’

Daniël de Koning, leraar Oriëntatiefase

‘Bij ons op school gaan we uit van eigen kwaliteiten, leerlingen ontdekken hun eigen talenten. Dat is de reden dat ik elke dag met veel plezier op het Breda College werk. We kijken naar wat de leerlingen wél kunnen.

Vaak is dat verrassend voor ze. Na twee jaar zie ik hen naar de Beroepsfase gaan met een duidelijke keuze voor een leerwerkplek. Dat is waar ik het voor doe!’Wil je ook bij het Breda College komen werken? Vacatures vind je op:
https://inos.nl/werken-bij-inos/vacatures/