Skip to content

Neem een kijkje bij Gemengd Onderwijs en Zorg

Woensdag 5 juli vond er op de Wolvenring een besloten open dag plaats voor leerlingen die volgend schooljaar naar Gemengd Onderwijs en Zorg gaan.

In Gemengd Onderwijs en Zorg bieden we onderwijs aan leerlingen die intensieve ondersteuning nodig hebben om tot leren te komen. Deze leerlingen blijven de gehele schoolloopbaan, van in principe zes jaar, op de locatie van de Wolvenring. Zij leren vaardigheden aan op een activiteit- en taakgerichte manier. Eerst in een bekende omgeving, daarna op een leerwerkplek en uiteindelijk bij een individuele stage. Waar nodig en afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte van de leerling bieden wij binnen onze mogelijkheden belevingsgerichte vormen van onderwijs aan.

Elke schooldag zorgen we met elkaar voor een veilige en prettige leeromgeving. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen elke keer een volgend stapje kunnen maken in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld in hun zelfstandigheid.

Onze kracht zit in het creëren van de juiste omgeving en voorwaarden voor elke leerling om deze stappen te kunnen maken. Stappen die voor de buitenwereld misschien klein lijken, maar die voor onze leerlingen vaak een groot verschil maken. Zij krijgen daardoor meer vertrouwen in zichzelf en in hun omgeving. Daar zijn we dan zo trots op!